Gadera
Behandeling sierbeslag

RVS beslag

Ondanks de naam roestvaststaal, blijkt r.v.s. in de praktijk toch te kunnen oxideren en heeft het ook onderhoud nodig. Er bestaan verschillende kwaliteiten r.v.s, die meer of minder roestvast zijn. Regelmatig reinigen met water en groene zeep en dan in de vaseline zetten helpt. Ook kunt u de roestvrijstaalreiniger gebruiken. Bij ernstiger aanslag een staalpolish gebruiken in combinatie met een fijne staalwol.

Aluminium beslag

Aluminium beslag is in de fabriek geëloxeerd of geanodiseerd d.w.z. van een, via elektolyse verkregen, aluminiumoxidehuidje voorzien. Dit geeft een prima bescherming. Maar ook dit beslag kan beschadigen o.a. door sleutels en ringen,waarbij het blanke aluminium eronder zichtbaar wordt. Aluminium beslag regelmatig reinigen met een neutraal reinigingsmiddel (b.v. afwasmiddel) en dan in de blanke was of zuurvrije vaseline zetten helpt de levensduur te verlengen.

Titaan-messing beslag

Via een uiterst modern procedé wordt metalen beslag voorzien van een titaannitridecoating. Het basismateriaal is meestal rvs of verchroomd-messing. Deze keiharde laag zorgt ervoor dat het beslag zeer lang glanzend blijft, zowel buiten als binnen. Het onderhoud dat moet worden gepleegd is slechts regelmatig afnemen met een vochtige doek. Met hoogwaardige coating

Onderhoud sluitwerk

Sloten

De dag- en nachtschoten eenmaal Per 2 jaar voorzien van een beetje vet. De voorplaat niet meeschilderen met de deur, aangezien dat de functie van de schoten verstoord.

Cilinders

Eenmaal per 2 jaar inspuiten met een speciale slotspray, beslist geen olie of andere producten gebruiken voor het smeren.

Drangers

Voorzien van vet op de draai punten.

Scharnieren

Eenmaal per jaar smeren met siliconenspray, vet of olie. De oppervlakte behandelen als boven bij de diverse materialen vermeld. Lagers die kapot zijn vervangen.

Raambeslag

Op de draaipunten regelmatig smeren met olie of teflonspray.